Tanıtım

Gıda Teknolojisi

Gıda Teknolojisi

Gıda Teknolojisi Programı 1999-2000 Akademik yılında kurulmuştur. Programın temel amacı hem endüstri hem de hizmet sektörünün gereksinimlerini karşılayacak kaliteli Gıda Teknikerleri yetiştirmektir. Gıda Teknolojisi Programında öğrencilerin sektördeki en son gelişmelere aşina olabilmesi için genel kimya ve biyoloji, gıda koruma ve paketleme teknikleri, gıda mikrobiyolojisi uygulamaları vs. ile ilgili bilgiler verilmektedir.

Gıda Teknolojisi Programı ön lisans düzeyinde eğitim vermekte olup, program süresi dört yarıyıldır. Programın eğitim dili Türkçedir. Her yıl ortalama 35-40 öğrenci Gıda Teknolojisi Programına kayıt yaptırmaktadır. Gıda Teknolojisi Programındaki öğrenciler mezun olmadan önce 40 iş günü staj yapmak zorundadır. Yaz döneminde öğrenciler tarafından yapılan stajın herhangi bir kredisi yoktur. Staj ders müfredatına dahil değildir.

Gıda Teknolojisi Programından mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavını kazanırlarsa, bölümle ilgili fakültelere(Gıda Mühendisliği/Diyetisyenlik)geçiş yapabilirler, ayrıca program mezunlarımız Avrupa Birliği normları çerçevesinde gıda sektöründe gıda teknikeri olarak oldukça geniş iş imkânları bulabilmektedirler.

Bölüm Başkanı

ESEN BİLGE BİÇER
Öğretim Görevlisi ESEN BİLGE BİÇER
Bölüm Başkanı

bbicer@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 131

Ana Bilim Dalı Başkanları

Bağlantılar

Araştırma

İletişim

Yukarı