2022 YKS KAYITLARI

Başlama Tarihi :   15.08.2022 Bitiş Tarihi :   20.10.2022

KAYIT İŞLEMLERİ

Üniversitemizin herhangi bir bölüm/programına yerleşen öğrencilerimizin kesin kayıt işlemleri aşağıda yazılı şekilde yapılacaktır.

 

KAYIT TARİHLERİ :

E-kayıtlar 22 – 24  Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Öğrenciler PTT şubelerinden edinebileceği e-devlet şifresi ile yukarıda yazılı tarihler arasında Üniversitemize gelmeden https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden kaydını online yaparak elektronik kayıt belgesini alabilecektir. Öğrencilerimizin kayıtlarını e-devlet üzerinden yapmaları önerilmektedir.

E – kayıt yapan öğrencilerden herhangi bir belge istenmemektedir.

E-devlet’ten kayıt yapamayan öğrenciler ise 22 – 26  Ağustos 2022  tarihleri arasında Üniversitemize lise diploma fotokopisi ve kimlikleri ile şahsen gelerek Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında kayıt yapabilirler.

KAYIT TARİHİNDE MEZUN OLAMAYAN ÖĞRENCİLER :

 

Kayıt tarihi itibariyle ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan ancak tek ders veya ek sınavlar sonucunda mezun olacak öğrenciler de 22 – 26  Ağustos 2022 tarihleri arasında geçici kayıtlarını öğrenci işleri daire başkanlığında yaptıracaklardır. Bu öğrenciler mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 ARALIK 2022 tarihine kadar ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacak, bu tarihe kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin geçici kayıtları silinecektir. Bu durumda olup geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları daha sonra yapılmayacaktır.

Süresi içerisinde kayıt yapmayan öğrenciler kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

 

İKİNCİ EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNİN ÖĞRENİM GİDERLERİ İKİ EŞİT TAKSİTTE ALINACAKTIR. ÖĞRENCİLER BİRİNCİ TAKSİTİ 12-16 EYLÜL 2022 TARİHLERİ ARASINDA ZİRAAT BANKALARININ ATM’LERİNDEN OKUL NUMARALARI İLE YATIRACAKLARDIR.

Yukarı