Tanıtım

Bankacılık ve Sigortacılık:

                Bankacılık ve Sigortacılık programı, bankacılık ve sigortacılık sektörlerinin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak gerek teorik gerek pratik bilgiye sahip, iletişim becerisi yüksek, mevzuat ve ilgili kanunlara nüfuz etmiş ara elemanlar yetiştirilmesini amaçlamaktadır.

                 İstihdam açısından geniş imkanlara sahip olan öğrenciler 2 yıl 4 dönemden oluşan öğretim döneminde temel bankacılık ve sigortacılık, finans, genel ekonomi ve işletme alanlarında bilgi sahibi olarak mezun olmaktadırlar. Programı tüm gereksinimleri ile beraber yerine getiren ve başarı ile tamamlayan mezunlar bankacılık ve sigortacılık alanında önlisans diploması derecesi alırlar.

                    Mezun olan öğrenciler kamu ve özel sektöre ait banka şubelerinde, sigorta şirketlerinde, sermaye piyasası aracı kurumlarında, reasürans şirketlerinde, diğer finans kuruluşlarında kariyer yapma şansına sahiptir. Ayrıca program mezunları kamu ve özel sektöre ait kurum ve kuruluşlarda da istihdam edilebilmektedir. 

                    Bankacılık ve Sigortacılık önlisans programından mezun olan öğrenciler bankacılık, bankacılık ve finans, bankacılık ve finansman, iktisat, işletme, ekonomi, ekonometri, sigortacılık, sigortacılık ve risk yönetimi, uluslararası finans, uluslararası işletme, uluslararası işletmecilik, uluslararası ticaret lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.

 

Bölüm Başkanı

OĞUZHAN YÜKSEL
Öğretim Görevlisi OĞUZHAN YÜKSEL
Bölüm Başkanı

oyuksel@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 133

Ana Bilim Dalı Başkanları

Araştırma

İletişim

Yukarı