Tanıtım

Maliye:

                Maliye programı, maliye bilimi ile ilgili temel kavramsal bilgi ve yöntemlerin gerekli ekonomi ve hukuk bilgileriyle beraber öğretimini sağlayarak ve bu bilgileri uygulamalarla destekleyerek öğrenim sürecinin sonunda özellikle kamu ekonomisi ile ilgili mali olayların etkilerini, sonuçlarını yorumlayarak değerlendirebilecek, vergi mevzuatı, muhasebe ve finansman bilgisine sahip ara elemanlar yetiştirilmesini amaçlamaktadır.  

               İstihdam açısından geniş imkanlara sahip olan öğrenciler 2 yıl 4 dönemden oluşan öğretim döneminde iktisat, maliye, muhasebe, hukuk alanlarında bilgi sahibi olarak mezun olmaktadırlar. Programı tüm gereksinimleri ile beraber yerine getiren ve başarı ile tamamlayan mezunlar maliye alanında önlisans diploması derecesi alırlar.

               Mezun olan öğrenciler Maliye Bakanlığı merkez veya taşra teşkilatlarında, kamu kurumlarının bütçe ve gelir ile ilgili bölümleri öncelikli olmak üzere bu kurumların muhasebe finansman, mali idari işler birimlerinde çalışabilirler. Bunun yanında mezunlar bankalarda, özel sektör kurum ve kuruluşlarının mali birimlerinde, yeminli mali müşavir, mali müşavir ve muhasebe bürolarında da çalışma imkanı bulabilirler. Maliye programı mezunları gerekli eğitim ve stajlarını tamamladıktan sonra serbest muhasebeci unvanı ile de çalışabilmektedir.  

               Maliye önlisans programından mezun olan öğrenciler bankacılık, bankacılık ve finans, bankacılık ve finansman, kamu yönetimi, maliye, iktisat, işletme, sermaye piyasası, sigortacılık, sigortacılık ve risk yönetimi, siyaset bilimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, uluslararası finans, uluslararası işletme, uluslararası işletmecilik, uluslararası ticaret lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.

 

 

 

 

 

 

 

Bölüm Başkanı

Akademik Kadro

İletişim

Yukarı